Žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius dalijasi sočiu, gardžiu ir visą šeimą prie stalo sukviesiančiu suvalkietiško plokštainio receptu

Gaminimo eiga

1. Pirmiausiai išilgai perpjaukite kiaulės kojas (pjauti reikia per skeltį) ir apvirkite 20-30 minučių vandenyje. Įberkitedruskos, lauro lapų ir kvapniųjų pipirų.

2. Kol kojos verda, nuskustas bulves sutarkuokite, užpilkite su svogūnais paspirgintais lašinukais, užpilkite užvirintu pienu, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų ir masę gerai išmaišykite.

3. Į špižinį puodą įpilkite tarkių, padėkite dvi dalis kojos, vėl užpilkite tarkių, padėkite kitas dalis ir iki galo užpilkite tarkių.

4. Šaukite į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite dvi valandas. O jei turite – dar geriau dėti į pečių.

5. Varškę sutrinkite su druska ir grietine iki norimo tirštumo ir naudokite padažui, kai patieksite iškepusį plokštainį.