Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Užkaičiame puodą su vandeniu. Vandeniui užvirus, dedame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Geriausiai virti al dente.
2. Kol makaronai verda, ruošiame padažą. Į maisto trintuvą dedame mirkytus anakardžių riešutus ir pilame migdolų pieną. Plakame apie 3-5 minutes, priklausomai nuo trintuvo stiprumo. Svarbu, kad riešutai gerai susiplaktų ir būtų kreminės konsistencijos. Dedame likusius ingredientus į plaktuvą ir vėl plakame apie 3-5 minutes, kol viskas gerai susimaišo.
3. Išvirusius makaronus nusunkiame, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame padažą. Kepame apie 3-5 minutes maišant mentele, kol viskas sušyla ir padažas gerai įsigeria į makaronus.
4. Patiekiant galima pabarstyti maistinių mielių dribsniais, puikiai tinka šviežias šalavijas ar čiobrelis.
Skanaus!
Patarimas:
naudokite trumpus makaronus su grioveliais, pavyzdžiui Fusilli, Casarecce ar Farfalle, nes padažas geriau įsigeria į tokių formų makaronus.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir A. Aužbikavičiūtė.