Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greitais ir skaniais pietumis. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.

Gaminimo eiga

1. Užkaičiame puodą su vandeniu. Vandeniui užvirus, dedame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Geriausiai virti al dente.

2. Kol makaronai verda, ruošiame padažą. Į maisto trintuvą dedame mirkytus anakardžių riešutus ir pilame migdolų pieną. Plakame apie 3-5 minutes, priklausomai nuo trintuvo stiprumo. Svarbu, kad riešutai gerai susiplaktų ir būtų kreminės konsistencijos. Dedame likusius ingredientus į plaktuvą ir vėl plakame apie 3-5 minutes, kol viskas gerai susimaišo.

3. Išvirusius makaronus nusunkiame, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame padažą. Kepame apie 3-5 minutes maišant mentele, kol viskas sušyla ir padažas gerai įsigeria į makaronus.

4. Patiekiant galima pabarstyti maistinių mielių dribsniais, puikiai tinka šviežias šalavijas ar čiobrelis.

Skanaus!

Patarimas:

naudokite trumpus makaronus su grioveliais, pavyzdžiui Fusilli, Casarecce ar Farfalle, nes padažas geriau įsigeria į tokių formų makaronus.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir A. Aužbikavičiūtė.