Ingredientai
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Saliero lapkočio
1 vnt.
Porai
100 g
Lapinių kopūstų
100 g
Česnako
2 skiltelės
Alyvuogių aliejus
3 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 žiupsneliai
Natūralios pomidorų pastos
1 v. š.
Pomidorai savo sultyse
200 g
Lazanijos makaronų
100 g
Mocarelos sūris
100 g
Sultenių
1 sauja
Pesto padažas
2 v. š.
Gaminimo eiga
1. Svogūną, saliero stiebą, porą, lapinį kopūstą, česnakus susmulkinkite. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, sudėkite visas pjaustytas daržoves ir pagardinkite druska ir pipirais, viską kepkite 2–3 min., kol daržovės pasidarys minkštos, dėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir sudėkite pomidorus savo sultyse, troškinkite 3–4 min.
2. Į verdantį vandenį sudėkite savo pasirinktus makaronus, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
3. Į pasirinktą indą dėkite keptas/ troškintas daržoves, makaronus, plėšytą mocarelą ir tęskite šį procesą, kol viską sudėsite. Kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Iškepus papuoškite sultenių lapais bei pesto padažu.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG