Ingredientai
Juodujų lęšių
150 g
Saliero stiebas
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Ievagrybių
250 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Geltonos paprikos
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Gaminimo eiga
1. Išverdame lęšius, kaip nurodyta ant pakuotės. Pasūdome likus 10 min. iki virimo pabaigos.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Morką, salierą ir papriką supjaustome kubeliais. Pievagrybius – skiltelėmis.
3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame svogūnus, česnakus, salierą, morka ir maišant kepame 4-5 minutes.
4. Dedame grybus ir papriką. Pagardiname druska, pipirais ir kepame, kol iškeps daržovės.
5. Dedame lęšius, permaišome ir pakepame viską kartu dar 2 minutes.
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.