Ingredientai
pomidorų
800
g
svogūnų
100
g
česnako
2
skiltelės
ilgavaisių agurkų
100
g
citrinų sulčių
2
v. š.
obuolių sidro acto
2
v. š.
Druska
1
a. š.
maltų pipirų
0.25
a. š.
maltų kmynų
1
a. š.
vandens
200
g
alyvuogių aliejaus
50
ml
Garnyrui:
džiovintų raudonėlių
1
a. š.
bazilikų lapelių
1
sauja
Porcijos: 3
Išbandykite gaspačio sriubą su agurkais. Dažniausiai agurkai sriubose naudojami supjaustyti mažais kvadratėliais, taip jie sriuboms suteikia ne tik gaivumo, bet ir traškumo. Tačiau karštą dieną, kai norite dar gaivesnės sriubos, rekomenduojama agurkus sutrinti. Taip gaspačio sriuba su agurkais įgaus švelnios ir vientisos tekstūros.
Gaminimo eiga
1. Daržoves nuplaukite, pasmulkinkite ir kartu su visais kitais ingredientais suberkite į elektrinį trintuvą.
2. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, papuoškite agurkų kubeliais, raudonėliais ir baziliko lapeliais. Patiekite su skrudinta duona.
Skanaus!
Receptu dalijasi IKI.