Ingredientai
Susmulkinto šviežio kopūsto
0.5 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Rapsų aliejaus
6 v. š.
Baltojo acto
0.25 puodelio
Cukraus
4 a. š.
Česnako miltelių
0.5 a. š.
Majonezo
125 ml
Baltojo acto
45 ml
Cukraus
4 a. š.
Garstyčių
2 v. š.
Porcijos: 2
Kopūstai turi itin daug organizmui naudingų medžiagų ir mineralų. Juose yra daugybė vitamino C ir K. Kopūstuose taip pat yra daug energiją didinančių B grupės vitaminų, įskaitant B1, B2 ir B6. Dėl kopūstuose esančių antioksidantų gražėja veido oda, juos įtraukus į savo kasdienį racioną gerėja atmintis bei smegenų veikla, o dėl juose esančio vitamino C stiprėja imuninė sistema. Be to, kopūstų vartojimas mažina organizme esantį cholesterolį. Be to, kopūstuose yra labai mažai kalorijų – skaičiuojama, kad 100 g kopūsto turi apie 28 kalorijas.
Gaminimo eiga
1. Salotų dubenyje sumaišykite tradicinio padažo ingredientus.
2. Sudėkite pusę kopūsto ir morkų. Išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kreminio padažo ingredientus. Sudėkite likusius kopūstus ir morkas. Išmaišykite.
Skanaus!
Pastabos:
Ankstyviausios rūšies kopūstai labiausiai tinkamos salotoms ir sriuboms, nes jų lapai minkšti ir ploni. Vėlyvesni – balandėliams. O patys vėlyviausi kaupia daugiau cukraus, todėl jie labai skanūs ir tinkami rauginimui.
Receptu dalijasi IKI.