Gaminant trintas uogienes šaldymui verta žinoti keletą naudingų principų. Sutrynus uogas ir sudėjus cukrų reikia leisti tyrei pastovėti kambario temperatūroje, kad cukrus ištirptų.

Gaminimo eiga

1. Uogas nuplaukite ir nusausinkite, sutrinkite bulvių trintuvu ar šakute bei išmaišykite su cukrumi bei vanile. Maišykite apie vieną minutę.

2. Leiskite cukrui ištirpti, ir uogienė paruošta šaldymui.

Skanaus!


Receptu dalijasi „Maxima”

PATARIMAI:

* Šaldymui skirtų indelių nereikėtų pripildyti iki viršaus – palikite vietos, nes šaldamas skystis plečiasi. Atšildytą uogienę geriausia suvalgyti per savaitę, todėl šaldymui rinkdamiesi indelius įvertinkite, kiek šaldytos uogienės sugebėsite suvartoti per savaitę.

* Uogų tyres galima pritaikyti daug kur – pagardinti jogurtą, košes, blynus, naudoti salotų padažams, limonadams, ledams ir t.t.