Ingredientai
Varškė
500 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Manų kruopos
3 v. š.
Cukraus
2 v. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 a. š.
Porcijos: 3
Varškėtukai – puikus išsigelbėjimas, kai reikia greitai paruošti pietus. Ypač tai aktualu prasidėjus mokslo metams. O dar smagiau, kad minkšti ir purūs kepti varškėčiai daugelio vaikų valgomi apetitu nesiskundžiant.
Gaminimo eiga
1. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, beriame manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome. Mušame kiaušinius ir vėl gerai išmaišome.
2. Dubenį uždengiame dangčiu arba plėvele ir paliekame pastovėti pusvalandį, valandą arba per naktį šaldytuve.
3. Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Tiekiame varškėčius su grietine ir/ ar mėgstama uogiene.
Skanaus!