Ingredientai
Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
Gaminimo eiga
1. Avižinius dribsnius užpilti vandeniu (3.v. š. avižinių dribsnių ir 3 v. š. vandens), truputį pagardinti druska, sudėti verdančiu vandeniu nuplykitas razinas, spanguoles. Išmaišyti.
2. Dribsnius kiek pabrinkinti (10–15 min) arba išvirti.
3. Obuolių viršūnę nupjauti, vidų išskobti. Graužtuką išmesti, visą kita smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į avižinių dribsnių masę. Ja įdaryti obuolius.
4. Prieš pašaunant kepti į orkaitę, obuolius subadyti, kad gražiai iškeptų.
5. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 25 minutes, priklausomai nuo obuolių dydžio.
6. Patiekiant galima pagardinti medumi.