Obuolių sūris – ypatingas gardumynas, kuris kaskart bus vis kitokio skonio. Kurį lems turimi obuoliai. Nesikeičia tik tai, kad šis desertas yra nepakartojamas. Yra, kas svarbiausia, pagaminti jį nesudėtinga – sunku tik sulaukti, kol obuolių sūris išdžius.
Gaminimo eiga
1. IKI ŪKIS obuolius supjaustykite kubeliais ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 2 val., kol visiškai suvirs į tirštą masę.
2. Į suvirusius obuolius supilkite cukrų ir pavirkite dar 20–30 min.
3. Obuolių masę dalinkite į 3–4 dalis ir sudėkite į sūrmaišius arba norimas formas.
4. Sūrius džiovinkite orkaitėje įkaitintoje iki 70–80 °C temp. apie 2 val.
5. Apdžiūvusius sūrius ištraukite iš orkaitės ir palikite toliau džiūti šiltoje, sausoje vietoje 1–2 paras.
6. Kuo ilgiau džiovinsite sūrį, tuo skonis bus stipresnis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG