Ingredientai
Balandėliai – itin sotus patiekalas, kuriam retas bus abejingas. Daržovių, mėsos ir ryžių derinys puikiai tenkins įvairių skonių receptorius, o kvapas maloniai kutens nosį. Iškeptus balandėlius gardinkite mėgiamais žalumynais.
Gaminimo eiga
1. Svogūną susmulkinkite peiliu, morką ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
2. Į smulkintas daržoves dėkite kiaulienos faršą. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Įmaišykite virtus ryžius ir gautą masę vyniokite į apvirtus kopūstų lapus.
4. Pomidorų padažą sumaišykite su vištienos sultiniu.
5. Suvyniotus balandėlius dėkite į kepimo indą ir užpilkite gautu padažu.
6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 150 °C temp. apie 30 min.
7. Ištroškintus balandėlius aptepkite grietine ir dėkite užkepti į orkaitę dar 10 min.
8. Iškeptus balandėlius gardinkite smulkintais svogūnų laiškais, krapais ir pipirais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG