Ingredientai
Kotletų receptas – nemari klasika. Kaskart juos gaminant galima gauti vis kitokį skonį, tačiau rezultatas visada toks pat – džiuginantis. Kotletus patiekite su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
1. Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų.
2. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę.
3. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą paskaniname druska, pipirais, kapotais krapais, pilame 100-150 ml vandens ir gerai išmaišome, išminkome.
4. Minkymo metu imame didelę dalį mėsos ir metame į tą patį indą. Tai darome keliolika kartų. Tai vadinama mėsos mušimu, kotletai nuo šio veiksmo bus minkšti ir sultingi.
5. Sudrėkintomis rankomis formuojame kotletus ir kepame įkaitintame aliejuje, ant silpnos ugnies, kol iškeps ir gražiai apskrus.
6. Kiaulienos kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.