Ingredientai
Ne kartą teko girdėti: Napoleono tortas – ne man, aš tikrai nemoku jo gaminti. Tokiu atveju išbandykite šį receptą. Ir paprasčiau, ir greičiau, o skoniu nenusileis virtuvės asų tortui. Prieš pjaudami Napoleono tortą kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Gaminimo eiga
1. Iškočiokite atšildytos tešlos lakštus.
2. Iš visų išpjaukite vienodo dydžio formą.
3. Lakštą dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 3-5 minutes.
4. Iškepkite tešlos likučius ir juos sutrupinkite. Taip iškepkite visus lakštus.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su kondensuotu pienu ir sūreliu.
6. Imkite pirmą atvėsusį lakštą ir užtepkite grietinėlės mišinio.
7. Uždenkite antru lakštu ir jį aptepkite apelsinų džemu.
8. Uždenkite trečiu lakštu ir aptepkite grietinėlės mišiniu.
9. Tą patį pakartokite su ketvirtu lakštu.
10. Uždenkite penktą lakštą ir aptepkite apelsinų džemu.
11. Uždenkite šeštą lakštą, aptepkite grietinėlės mišiniu ir apibarstykite trupiniais.