Ingredientai
Špinatai
100 g
Agurkai
1 vnt.
Žalieji žirneliai
0.5 stiklinės
Braškės
6 vnt.
Raudonasis svogūnas
0.5 vnt.
Migdolų riešutų be luobelės
2 saujos
Braškės
1 stiklinė
Tarkuotas imbieras
3 a. š.
Žalios citrinos (lime) sulčių
2 v. š.
Klevų sirupo arba medaus
1 a. š.
Porcijos: 2
Puikios, sveikos ir gaivios špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis. Visiškai vasaros skoniui! Patiekdami špinatų ir žirnelių salotas su braškėmis užpilkite padažu ir užberkite riešutus.
Gaminimo eiga
* Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
* Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
* Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus.
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Valgykime Sveikiau.