Ingredientai
Gaminimo eiga
* Išsiverdame bulves. Prieš pat valgant šaltibarščius, lengvai jas apkepsime keptuvėje.
* Į puodą supilame sojų pieną, įspaudžiame vienos citrinos sultis ir išmaišome. Palaukiame apie 5 min., kol pienas sutirštės. Galima pamaišyti šluotele, kad pasidarytų vientisesnė struktūra, jei nenorime gumuliukų.
* Sudedame jogurtą, burokėlius su visomis sultimis, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir įberiame žiupsnelį juodos himalajų druskos.
* Prieš valgant skanu atšaldyti šaldytuve. Prieš pat valgant šaltibarščius, bulves lengvai apkepkite šlakelyje aliejaus ir patiekite šiltas atskiroje lėkštėje.
Skanaus!
Patarimai:
* Vietoje šaltibarščiams įprasto kefyro naudoju nesaldintą sojų pieną. Į pieną įspaudus citrinos sulčių, pienas sutirštėja, jo konsistencija pasidaro panaši į kefyro. Taip pat dar dedu nesaldintą natūralaus skonio sojų jogurtą.
* Veganiškuose šaltibarščiuose tobulai tinka juodoji himalajų druska. Ne vien todėl, kad ji visiškai nerafinuota (nevalyta) ir natūrali, turinti daugybę mikroelementų ir mineralų, bet labiausiai dėl to, kad ji suteikia virto kiaušinio skonį. Patikėkite, tiesiog akyse įvyksta stebuklas. Įberi nedidelį žiupsnelį, išmaišai, paragauji – skonis tarsi kas būtų virtų kiaušinių pripjaustęs.
Tad jei norisi kiaušinių skonio, įsiberkite juodosios himalajų druskos. Tik nepadauginkite, ir mažas žiupsnelis suteikia norimą skonį.
Jei padarę veganiškus šaltibarščius planuojate juos dar palaikyti šaldytuve (visai vertėtų tai padaryti, nes šaltibarščiai turi būti šalti, taip žymiai skaniau), siūlau juodosios druskos įsiberti prieš pat valgymą – į visą puodą ar kiekvienas į savo lėkštę (į lėkštę visai mažytis žiupsnelis). Nes po kurio laiko kiaušinio skonis sumažėja.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Valgykime sveikiau.