Ingredientai
„Hasselback“ bulvės yra puikus priedas prie bet kokio patiekalo. Gali būti gardus jūsų patiekalo garnyras ir originalus užkandis penktadienio vakarui. „Hasselback“ bulvės ne tik gardžios, bet ir puošia stalą.
Gaminimo eiga
* Pasiruoškite bulves kepimui. Bulves nušveiskite kempinėle ir gerai nuplaukite.
* Įsprauskite bulvę tarp dviejų pjaustymo lentelių arba dviejų pagaliukų ir pjaustykite plonais griežinėliais – lentelės neleis bulvės perpjauti iki galo.
* Bulves sudėkite į kepimo indą.
* Į prikaistuvį pilkite aliejų, dėkite sviestą, supjaustytą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus. Šildykite ant vidutinės kaitros, kol aliejaus ir sviesto mišinys pradės burbuliuoti.
* Pilkite gautą mišinį ant bulvių. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.
* Praėjus pusei laiko atsargiai pavartykite bulves, kad bulvių paviršius tolygiai pasidengtų sviesto bei aliejaus mišiniu.
* Po kepimo bulves nusausinkite nuo perteklinio riebalų kiekio.
* Po kepimo likusių riebalų neišmeskite, perkoškite per sietelį ir atvėsinkite. Naudokite kepimui kitam kartui. Tai lyg sviestas su aromatingu rozmarinu skoniu.
* Paruoškite padažą bulvėms. Į prikaistuvį dėkite 150 g mėlyno pelėsinio sūrio ir įpilkite 150ml IKI grietinėlės. Užvirinkite, primažinkite kaitrą ir garinkite padažą, kol sutirštės – užtruks 10 minučių.
* Į lėkštę sudėkite iškeptas bulves. Pilkite padažą į lėkštės vidurį. Apibarstykite patiekalą šviežiai kapotomis petražolėmis.
* Patiekite šiltą.
* Atvėsintą apkepą laikykite šaldytuve iki 2-3 dienų, suvyniotą į maistinę plėvelę.