Ingredientai
Šiais moliūgų keksiukais galėsite pavaišinti kaukėtus kaimynų vaikus bei mėgautis patys prie gardžios kavos ar arbatos. Kepkite apie 25 minutes. Moliūgų keksiukus laikykite sausoje vietoje.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formą išklokite popieriniais įdėklais.
* Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir maltą cinamoną.
* Kitame dubenyje sumaišykite šlapius ingredientus: moliūgų tyrę, cukrų, augalinį aliejų, kiaušinius. Maišykite, kol gerai susimaišys.
* Pamažu pilkite sausų ingredientų mišinĮ į šlapių ir maišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.
* Supilkite šokolado lašelius ir dar kartą lengvai permaišykite
* Naudodami ledų kaušelį arba šaukštą, tolygiai paskirstykite keksiukų tešlą į jų formeles, kiekvieną užpildydami maždaug 2/3.
* Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes arba tol, kol į keksiuką įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
* Iškepus leiskite keksiukams keletą minučių atvėsti šiek tiek pravertoje orkaitėje, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
* Atvėsusius keksiukus laikykite sandariuose induose šaldytuve, suvartokite per 3-4 dienas nuo pagaminimo.