Žiedinių kopūstų ir pastarnokų sriuba – tobulas patiekalas šaltomis dienomis. Tinka jaukiam vakarui arba kaip specialaus patiekalo užkandis. Sriubą valgykite, kol šilta.

Gaminimo eiga

* Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus.

* Pastarnoką nulupkite, ketvirtį ir nuimkite vidurį. Supjaustykite jį 5 mm dydžio kubeliais.

* Saliero stiebą supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais.

* Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus, svogūnų, salierų ir pastarnoko. Kepkite apie 3-5 min.

* Įpilkite sviesto, druskos pipirų ir šviežių šalavijų. Virkite 2 minutes ir suberkite žiedinius kopūstus, užpilkite vištienos sultiniu ir grietinėle.

* Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 min.

* Išimkite šalavijus ir rankiniu trintuvu plakite mišinį, kol jis pasidarys vientisas ir kreminės konsistencijos.

* Po to pridėkite kietojo sūrio ir gerai išmaišykite. Patiekalą pabarstykite sezamo sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir šviežiais šalavijų lapais.

* Patiekite šiltą.

* Atvėsusį laikyti šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.