Ingredientai
Obuolys
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
90 ml
Balto vyno actas
30 ml
Cukraus
20 g
Dižono garstyčios
10 g
Šviežia kalendra
10 g
Saliero gumbas
120 g
Čili pipiras
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Pasidarykite užpilą: į trintuvo indą supilkite alyvuogių aliejų, balto vyno actą, cukrų, dižono garstyčias, kalendrą, druską bei pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.
* Nulupkite ir supjaustykite salierą plonomis juostelėmis.
* Supjaustykite obuolius ir sudėkite juos į didelį maišymo indą. Supilkite užpilą ir gerai išmaišykite.
* Paskrudinkite moliūgų ir saulėgrąžų sėklas sausoje keptuvėje. Nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes, kol sėklos įgaus auksinį atspalvį.
* Į serviravimo indą dėkite salotas ir užbarstykite sėklas. Puoškite pjaustytais čili pipirais ir šviežios kalendros lapeliais.
* Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 1-2 dienas.