Ingredientai
Bulvių
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Saliero gumbas
250 g
Čioriso dešra
250 g
Česnakas
5 skiltelės
Graikiniai riešutai
50 g
Alyvuogių aliejus
50 ml
Medus
20 ml
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
* Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus salierus, morkas, čioriso dešrą, smulkintus graikinius riešutus, česnaką, alyvuogių aliejų ir medų. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai permaišykite.
* Dėkite daržoves į AEG nelimpančią skardą ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių. Nepamirškite kas 10 minučių pamaišyti.
* Tuo tarpu apšlakstykite šparagines pupeles alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Pasibaigus kepimo laikui sudėkite į skardą šparagines pupeles ir viską kepkite dar 5 minutes.
* Iškepusiais daržoves pabarstykite žiupsneliu jūros druskos ir šviežia citrinos žievele.
* Patiekite garnyrą karštą.