Mangų ir karamelės pyrago skonių derme nustebinsite savo draugus ir artimuosius. Metodas Tarte Tatin kilęs iš Prancūzijos, kai tortas kepamas aukštyn kojom. Klasikiniai variantai yra su kriaušėmis ar obuoliais, šis labiau egzotiškas – mangų ir karamelės pyragas.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje ant vidutinės kaitros kaitinkite cukrų, kol pradės tirpti ir pasidarys tamsiai rudos spalvos, tada įmaišykite sviestą ir jį maišydami ištirpinkite. Pilkite grietinėlę, tik būkite atsargūs, kad karamelė neišbėgtų pro viršų ir jūsų nenudegintų. Paskutiniu momentu, kai viskas gerai susimaišys, įberkite meduolių prieskonius ir gerai išmaišykite.

* Į karamelę merkite lazdelėmis supjaustytus mangus, dėliokite juos ratu ir gerai paspauskite, kad visi mangai būtų pasidenge karamele.

* Ant viršaus uždėkite tešlos lakštą, kraštus užlenkite į vidų. Patepkite paviršių kiaušinio plakiniu.

* Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti, ant keptuvės viršaus uždėkite padėklą kuriame serviruosite pyragą ir atsargiai apverskite.

* Užbaigimui mangų ir karamelės pyragą apibarstykite su tarkuota laimo žievele ir mėgaukitės.

* Pilnai atvėsusį pyragą laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.