Ingredientai
Gaminimo eiga
* Įkaitintoje keptuvėje ant rapsų aliejaus pakepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Šiems suminkštėjus berkite spanguoles, įdėkite sviesto ir kepkite, kol svogūnai karamelizuosis – taps rudos spalvos.
* Vištienos krūtinėlę įpjaukite išilgai suformuodami „kišenę“ (neperpjaukite iki galo). Į gautą „kišenę“ dėkite svogūnų ir spanguolių įdaro, o vištienos kraštus, kad įdaras neišbyrėtų, persmeikite dantų krapštukais.
* Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite įdarytas vištienos krūtinėlės. Apibarstykite druska, pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių.
* Apkepusias krūtinėles dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
* Kol kepa, paruoškite padažą: keptuvėje pakepinkite susmulkintą česnaką, tada ten pat supilkite sultinį, šiam pakaitus – ir grietinėlę. Užvirinkite.
* Tada suberkite tarkuotą parmezaną, išmaišykite, o kai užvirs, pabaigoje užbarstykite kapotų petražolių. Nukelkite padažą nuo ugnies.
* Iš iškepusios ir kiek atvėsusios krūtinėlės ištraukite krapštukus, supjaustykite kepsnį griežinėliais.
* Dėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu. Skanaus.