Jei esate labai išalkęs, jei laukiate svečių, o laiko ruošai neturite, rekomenduojame pagaminti sumuštinį su vištiena ir kario majonezu. Sumuštinis sotus, be to, jame yra daržovių. Ypatingo skonio sumuštinį su vištiena galite supjaustyti ir mažesniais gabalėliais bei pateikti į užkandžių stalą.

Gaminimo eiga

* Į keptuvę pilkite aliejaus ir dėkite kepti vištienos krūtinėlę. Užberkite druskos ir pipirų. Apverskite krūtinėlę, įdėkite sviesto. Ištirpusiu juo aplaistykite mėsą.

* Krūtinėlę dėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite 10 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai išimsite, leiskite atvėsti ir supjaustykite riekelėmis.

* Kol kepa, majonezą sumaišykite su kario prieskoniais.

* Svogūną supjaustykite žiedais, išskirstykite juos. Saliero stiebą – griežinėliais. Čili pipirą – taip pat.

* Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau, o kiekvieną pusę – išilgai.

* Apatinę batono pusę patepkite majonezo padažu, dėkite salotų lapus, svogūnų žiedus, saliero gabalėlius ir vištienos krūtinėlės riekeles. Viršų patepkite majonezo padažu, užtarkuokite kietojo sūrio ir uždėkite antrą batono pusę.

* Suvynioję sumuštinį į kepimo popierių lengviau perpjausite perpus ar į kelias dalis.