Ingredientai

Virtuvėje dirbate su aštriais įrankiais ir pasitaiko susižeisti? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi trimis patarimais, kurie padės sumažinti traumų tikimybę. Itin vertingi patarimai – jūsų dėmesiui!

Gaminimo eiga

Vienas iš būdų užtikrinti saugumą – stabili pjaustymo lentelė. O kad ji pjaustant nejudėtų, šefai pataria po lentutės apačia pakloti popierinio rankšluosčio skiautę ir ją apipurkšti vandeniu.

Antras naudingas patarimas: kaip rūpintis peilio ašmenimis. „Aštrus peilis virtuvėje – saugus peilis“, – sako šefai Paulius ir Pavels ir demonstruoja, kaip teisingai pagaląsti peilį. Laikykite įrankius – tiek peilį, tiek galąstuvą – ranka apglėbę tik plastikinę jų dalį. Galąstuvą laikykite statmenai lentelės ar stalo dangos paviršiui ir galąskite.

Na ir trečias vertingas patarimas – apie tai, kaip saugiai pjaustyti daržoves. Šefai demonstruoja, kokia turi būti pirštų pozicija pjaunant peiliu. Peilis turi remtis ne į piršto pagalvėlę, o viduriniąją sulenkto piršto dalį.

Saugaus darbo!