Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
4 vnt.
Prinokęs bananas
2 vnt.
Riešutų mišinys
110 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Avižiniai dribsniai
100 g
Kepimo milteliai
10 g
Porcijos: 3
Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai – puikus receptas norintiems mėgautis sveikesniu desertu. Gaminant šį patiekalą nereikės nė gramo cukraus. Patiekite avižinių dribsnių ir morkų keksiukus su mėlynių uogiene arba valgykite vienus.
Gaminimo eiga
* Nuvalytas morkas sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su trintais bananais.
* gautą masę supilkite avižinius dribsnius, pasmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, išplaktus kiaušinius. Įberkite kepimo miltelių ir išmaišykite.
* Gautą masę dėkite į keksiukų kepimo formą, paviršių palyginkite ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių.
* Iškepusius keksiukus labai skanu valgyti su mėlynių uogiene.