Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu įrodo, kad gardžiam desertui pagaminti nereikia galybės ingredientų ir nebūtina sugaišti daug laiko. Šis gardėsis – lyg greita „Napoleono“ versija. Beje, sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu ne tik labai gardus, – jis ir atrodo itin patraukliai.

Gaminimo eiga

* „Mantinga“ bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą susukite, galą patepkite vandeniu, kad suliptų.

* Vyniotinį supjaustykite 1,5–2 cm storio riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą.

* Užklokite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus uždėkite kitą skardą, paspauskite. Ant viršaus dar uždėkite karščiui atsparaus svorio (pavyzdžiui, kelias keptuves) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

* Maskarponės sūrį išsukite su vanile ir karšto vandens vonelėje tirpintu baltu šokoladu. Sudėkite į konditerinį maišelį.

* Formuokite tortą – ant iškepusio sluoksniuotos tešlos lakšto išspauskite maskarponės kremo ir dėkite kitą lakštą. Ant jo – vėl maskarponės kremo. Taip formuokite, kol turėsite 3 kremo sluoksnius.

* Torto viršų puoškite šilauogėmis, liofilizuotomis avietėmis ir mėtos lapeliu.