Ingredientai
Virtų ryžių
100 g
Sūdyta lašiša
160 g
Laiškinis česnakas
10 g
Sezamų aliejus
30 ml
Jūrų dumblių lapai
2 vnt.
Kreminis sūris
10 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Kaip nurodyta ant kruopų pakuotės, išvirkite ryžius. Suberkite į dubenį.
* Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sumaišykite su smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku, sezamų aliejumi, druska ir pipirais.
* Jūros dumblių lapus supjaustykite į 4 dalis. Ant kiekvienos dėkite po šaukštelį ryžių, kreminio sūrio ir visa tai įdėkite į keksiukų kepimo formą. Ant viršaus uždėkite paruoštos lašišos ir užbarstykite sezamo sėklų.
* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes.
* Iškepusius lašišos ir jūros dumblių užkandžius apiberkite laiškiniu česnaku ir apšlakstykite sojos padažu.