Ingredientai
Obuolių
3 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
50 ml
Obuolių acto
100 ml
Rudasis cukrus
80 g
Kvapieji pipirai
3 g
Cinamono
3 g
Halumio sūris
300 g
Laiškinis česnakas
10 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus ir supjaustykite griežinėliais.
* Tokiais pat griežinėliais supjaustykite ir svogūnus.
* Puode ant aliejaus apkepkite svogūnus, pagardinkite druska.
* Ant svogūnų suberkite obuolių skilteles, išmaišykite.
* Užpilkite obuolių acto, rudojo cukraus, užberkite pipirų, cinamono ir išmaišykite. Leiskite pasitroškinti.
* Uždėkite pomidorų pastos, išmaišykite. Po minutės nukelkite nuo ugnies.
* Sūrį supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant grilio. Kepkite iš abiejų pusių.
* Sūrį apibarstykite smulkiai kapotu laiškiniu česnaku ir patiekite su svogūnų ir obuolių čatniu.