Ingredientai
Baziliko lapeliai
10 g
Vyšninių pomidorų
100 g
Alyvuogių aliejus
20 ml
Mini mocarelos sūrio
50 g
Kvietiniai miltai
50 g
Kiaušinio plakinys
1 vnt.
Duonos džiūvėsėliai
50 g
Turtingesniam stalui rekomenduojame mocarelos užkandį. Jį valgydami maloniai jusite įvairiausius skonius. Mocarelos užkandžių ruoškite visą lėkštę, nes jie tikrai sulauks nemenko pripažinimo.
Gaminimo eiga
* Susmulkintus bazilikus berkite į indą, ten pat – vyšninius pomidorus, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Viską išmaišykite.
* Į indą su daržovėmis dėkite mini mocarelos sūrio rutuliukus, išmaišykite.
* Kitus mini mocarelos sūrio rutuliukus pavoliokite miltuose, paskui – kiaušinio plakinyje, duonos džiūvėsėliuose ir virkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje 3 minutes. Išvirusius perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Pagardinkite druska.
* Ant medinio iešmelio verkite pasimarinavusį mocarelos rutuliuką iš indo, pomidorą ir galiausiai – keptą mocarelos gabaliuką.
* Vėrinukus sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite balzaminio acto kremu. Skanaukite!