Dar tik įpusėjus dienai apie pasitraukimą iš Dakaro ralio pranešė motociklininkas Modestas Siliūnas. Su skausmu paskutines kelias dienas kovojęs klaipėdietis turėjo vieną tikslą – įveikti savo pirmąjį Dakaro ralį ir gauti dalyvio medalį.

Visgi, debiutantui finišuoti ralio įskaitoje šiemet nepavyks. Šeštajame, maratoniniame greičio ruože klaipėdietis paskutinį kartą organizatorių navigacijos sistemoje buvo užfiksuotas 152 kilometro kelio taške.

Tačiau vėliau bivako A taip ir nepasiekė. Kaip Arūnui Gelažninkui pasakojo kuro užpylimo zonoje sutiktas keturratininkas Antanas Kanopkinas, kopose M. Siliūnas nebepajėgė pakelti motociklo, negali pavažiuoti ir kviečiasi organizatorių sraigtasparnį.

Vėliau šią žinią žinute komandai patvirtino ir pats sportininkas.

„Man viskas gerai, bet Dakaras baigėsi. Ačiū visiems. Dabar esu starte ir turbūt kažkur veš, matyt, į bivaką, iš kurio startavome,“ – rašė klaipėdietis.

Modesto Siliūno motociklą iš trasos išgabeno organizatorių sraigtasparnis.

Kaip skelbia organizatoriai – dalyvių laukia 100 proc. kopų ir tai nenuostabu, mat Dakaro ralis keliasi į vieną didžiausių dykumų pasaulyje – vadinamąjį Tuščiąjį ketvirtį. Čia dalyviai praleis dvi paras, kurių metu negalės naudotis komandos narių pagalba – visus serviso darbus turės atlikti patys.

Įdomu ir tai, kad šiomis dienomis dalyviai ne tik turės nakvoti atskirai nuo savo komandų, tačiau tai darys specialiame organizatorių įrengtame bivake, kuriame tiek palapinėmis, tiek netgi miegmaišiais pasirūpins organizatoriai. Dalyviai šioje zonoje nė neturės savo daiktų.

Šios dienos startas ir finišas skelbiami toje pačioje vietoje.

Dakaras 2024: šeštojo greičio ruožo pirma diena

Pirmieji startuoja motociklininkai. Iš lietuvių pirmasis starto linijją kirs Vaidotas Žala.

Prieš pat greičio ruožo startą Gintui Petrui prireikė skubaus automobilio remonto. Buvo keičiama vandens pompa.

Lietuvių starto laikai ketvirtadienį:

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza – 7:57 val.;
Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk – 8:01 val.;
Modestas Siliūnas – 8:20 val.;
Laisvydas Kancius – 8:21:30 val.;
Rokas Baciuška ir Oriol Vidal Montijano – 8:39:30 val.;
Antanas Kanopkinas – 8:46 val.;
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas – 8:51:30 val.;
Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas – 9:15 val.
Gintas Petrus ir Jose Marques – 9:17 val.;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją