Oficialus pirmenybių atidarymas „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo trečiadienio pavakarę, bet dar prieš tai užvirė kova dėl pirmojo medalių komplekto.

Po galingo praėjusio sezono, kuomet pirmąsyk užėmė Europos čempionų sostą ir pelnė bronzą planetos pirmenybėse, S. Conti ir N. Macii atrodė tvirti favoritai apginti pozicijas.

Tačiau pirmajai Italijos porai trečiadienį Kaune visiškai nepavyko šuoliai, pastebimai išmušę iš vėžių čiuožėjus. Už savo pirmąjį pasirodymą jie tesurinko 61,52 balo – net 11,72 mažiau nei asmeninis rekordas.

Bendroje įskaitoje S. Conti ir N. Macii buvo nublokšti į septintą vietą.

„Tai nebuvo mūsų programa, – nulipusi nuo ledo sunkiai orą gaudė S. Conti. – Pridarėme šitiek klaidų... Nesuprantu, kodėl. Treniruotės prieš tai buvo labai geros, diena atrodė puiki. Aišku, spaudimas buvo labai didelis. Bet čia – mūsų čempionatas, pernai viskas ėjosi taip šauniai... Šito niekaip nesitikėjau.“

Na ką geriau startavo ir kitos poros, prieš metus iš Suomijos išsivežusios apdovanojimus.

Bronziniai prizininkai iš Vokietijos Annika Hocke ir Robertas Kunkelis tenkinosi 62,52 balo ir buvo šešti. Penkti (64,87 balo) – Europos vicečempionai iš Italijos Rebecca Ghilardi ir Filippo Ambrosini.

Fiasko ištiko Prancūzijai atstovaujančius Camille ir Pavelą Kovaliovus – atlikdama šuolius čiuožėja du kartus krito ir po pasirodymo atrodė visiškai demoralizuota. Sutuoktinių pora tenkinosi 15-a vieta (50,90 balo) 18 konkurentų rikiuotėje.

Camille Kovaliova
Camille Kovaliova

O viršuje išsirikiavo nauji duetai. Tik nuo praėjusio pavasario kartu čiuožiantys Anastasija Melkina ir Luka Berulava – abu gimę bei gyvenantys Rusijoje, bet atstovaujantys Gruzijai – į lyderių poziciją įsiveržė pagerindami asmeninį rekordą (71,30 balo).

Už jų – Vokietijos garbę ginantys Minerva Hase ir Nikita Volodinas (69,63 balo). Beje, pastarasis taip pat gimęs Rusijoje, o su M. Hase čiuožia tik kiek daugiau nei metus.

Garsesnius tėvynainius pranokusi trečioji italų pora – Lucrezia Beccari ir Matteo Guarise – taip pat gerino savo rekordą ir įsitaisė trečioje vietoje (67,05 balo). Įdomu, jog 35-erių M. Guarise yra vyresnis už savo naująją partnerę 15 metų.

Mažuosius medalius išsidalinę duetai spaudos konferencijoje po trumposios programos sutartinai gyrė čempionato organizavimo kokybę.

Liaupsės buvo tokios saldžios, kad atėjus eilei žiniasklaidos atstovų klausimams ir iškilus problemoms dėl neveikiančio mikrofono, jį paėmusi žurnalistė iš užsienio prunkštė aptikusi bent vieną problemą.

„Ačiū organizatoriams, mums viskas čia patinka, ir publika – labai gera. Malonu, kad visi palaiko“, – sakė A. Melkina.


„Gera ledo kokybė, malonu čiuožti. Taip pat viešbutis, arena, treniruočių aikštė – viskas puiku, viskas, ko reikia tokio lygio varžyboms“, – pridūrė M. Hase.

„Pirmą kartą įėjęs į šį pastatą („Žalgirio“ areną – Delfi) pagalvojau: nieko sau. Viskas puikiai organizuota, gyvename labai gerai – negalime norėti geriau. Būna, kad varžybose kyla įvairių sunkumų dėl maitinimo, bet čia – nieko panašaus. O rytoj pasidairysime po miestą – galėsiu pasakyti daugiau“, – apibendrino M. Guarise.

Laisvoji porų programa laukia ketvirtadienį, nuo 19 val.

Trečiadienį ant ledo Nemuno saloje toliau šeimininkauja pavienininkai vyrai, o ketvirtadienį, nuo 13.15 val., savo sugebėjimus pademonstruos pirmoji iš Lietuvos čiuožėjų – solistė Aleksandra Golovkina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)