Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0).

Šveicarai dominavo pirmame kėlinyje ir pirmieji pasižymėjo antrojo pradžioje: po kampinio galva kamuolį į vartus nukreipė Breelas Embolo.

Praleidę įvartį valai patraukė į priekį ir 74-ą min. panašioje situacijoje sugebėjo atkurti pusiausvyrą – smūgiu galva vartininką Yanną Sommerį nuginklavo Kiefferis Moore'as.

„Cardiff City“ (antra Anglijos lyga) snaiperiui nesutrukdė tai, jog pirmame kėlinyje varžovas jam prakirto antakį.

Rungtynių pabaigoje arti tikslo keliskart buvo tiek B. Embolo, tiek atsarginis Šveicarijos puolėjas Mario Gavranovičius, kuriam pavyko įmušti, bet po vaizdo peržiūros įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

Tai buvo pirmas kartas Europos čempionatų istorijoje, kuomet VAR sistema įsikišo į rungtynių eigą.

Šveicarai kontroliavo kamuolį 62 proc. laiko ir atliko dvigubai daugiau smūgių (atitinkamai 18 ir 9, į vartų plotą – 4 ir 2), be to, trigubai dažniau kėlė kampinius (12 ir 4).


13-ą vietą FIFA reitinge užimantys šveicarai ir keturiais laipteliais žemiau žengiantys valai aikštėje susidūrė aštuntą kartą: penkissyk pergalę šventė Šveicarija, dukart nugalėti pavyko Velsui, o šeštadienį užfiksuotos pirmosios lygiosios.

Praėjusiose žemyno pirmenybėse Velsas tapo pirmąja ekipa per 34-erius metus, sugebėjusia debiutuojant turnyre pasiekti jo pusfinalį. Šveicarai tuomet įstrigo aštuntfinalyje.

Beje, Šveicarija yra Lietuvos rinktinės varžovė 2022 metų pasaulio čempionato atrankoje, ir sykį komandos jau spėjo susitikti. Praėjusį kovą išvykoje lietuviai patyrė pralaimėjimą 0:1.

Mačui Baku teisėjavo prancūzas Clementas Turpinas.


Primename, kad čempionatą penktadienį atidariusiose A grupės rungtynėse Romoje Italija 3:0 sutriuškino Turkiją.

Antrame ture birželio 16 d. Velsas kovos su Turkija, šveicarai mes iššūkį italams.



Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžysis 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)