Anglija kovoje dėl titulo susitiks su Ispanija. „Trys liūtai“ trofėjų badą išgyvena nuo pat 1966 metų.

Pirmieji įvartį pelnė Nyderlandai. Xavi Simonsas aikštės viduryje perėmė kamuolį iš Declano Rice’o ir pasiuntė žaidimo įrankį iš tolimo nuotolio į vartų tinklą.

18-ąją mačo minutę anglai išlygino rezultatą. Harry Kane’as išprovokavo Denzelio Dumfrieso pražangą baudos aikštelėje, o pats puolėjas realizavo baudinį.

Jau atrodė, kad rungtynės kelsis į pratęsimą, bet tuomet savo žodį tarė po keitimo pasirodęs Ollie Watkinsas, kuris pirmą teisėjo pridėto laiko minutę pelnė pergalingą įvartį į Nyderlandų vartus.

Nyderlandai 1:2 Anglija

7’ [1:0] Xavi Simonsas

18’ [1:1] Harry Kane’as (11 m baudinys)

90’ [1:2] Ollie Watkinsas

Tai bus antras kartas per paskutinius 5-erius metus, kai šie du Europos sunkiasvoriai susitinka tarptautinio turnyro pusfinalyje. Pastarąjį kartą šios rinktinės susitiko 2019 m. Tautų lygos pusfinalyje, kai Nyderlandai pratęsime 3:1 palaužė „Tris liūtus“. Turbūt niekam nebūtų staigmena, jei ši ilgai laukta dvikova vėl keliautų į pratęsimą, kadangi 5 iš paskutinių 8 rungtynių tarp šių rinktinių po 90 minučių baigėsi lygiosiomis.

Nyderlandų vyriausiasis treneris R. Koemanas: „Mes turėjome mažiau laiko pasiruošti šiai akistatai, bet mums, kitaip nei anglams, nereikėjo žaisti pratęsimų. Fiziškai, mes esame puikiai pasiruošę. Visi yra akylūs, susikaupę ir nekantrauja atiduoti visas jėgas šiame pusfinalyje.

Anglijos vyr. treneris G. Southgate’as: „Jie turi labai patyrusį trenerį R. Koemaną ir iš jų galima tikėtis bet kokio žaidimo. Tiesa, mes taip pat esame pasiruošę bet kam. Manau, kad tai bus kvapą gniaužiančios rungtynės su daugybe žvaigždžių ant vejos. Mes turime žaisti dar geriau nei praėjusiose rungtynėse, kadangi susiduriame su geresniais varžovais. Mes pasiruošę.“

Keliai, atvedę į pusfinalį

Nyderlandai:

D grupė: 2-1 prieš Lenkiją, 0-0 Prancūzija, 2-3 Austrija;

Aštuntfinalis: 3-0 Rumunija;

Ketvirtfinalis: 2-1 Turkija.

Anglija:

C grupė: 1-0 Serbija, 1-1 Danija, 0-0 Slovėnija;

Aštuntfinalis: 2-1 (pratęsime) Slovakija;

Ketvirtfinalis: 1-1 (5:3 baudinių serijoje) Šveicarija.