Audros ir galingo lietaus sustabdytame mače pirmenybių šeimininkai vokiečiai triumfavo 2:0 (0:0).

Abu įvarčiai krito antrame kėlinyje, o esminiu lūžiu tapo 16 sekundžių atkarpa. Danas Joachimas Andersenas pirmasis pasiuntė kamuolį į vartus ir kaip reikiant išgąsdino vokiečius, bet netrukus teisėjas paskelbė, kad įvartis neįskaitomas dėl nuošalės. Vėliau paskelbta kompiuterinė grafika atskleidė, kad nuošalė buvo vos įžiūrima.

Vos po 16 sekundžių į to paties J. Anderseno ranką pataikė kamuolys baudos aikštelėje ir teisėjas paskyrė 11 m baudinį į danų vartus, kurį realizavo Kai Havertzas.

„Rungtynes nusprendė du VAR sprendimai. Retai apie tai kalbu, bet tai nulėmė mačą. Tai erzina“, – apmaudo ir pykčio neslėpė Danijos rinktinės treneris Kasperas Hjulmandas, – Mačiau nuotraukas. Tu tiesiog negali švilpti vieno centimetro nuošalės. Absurdiška, kai VAR naudojamas tokiu būdu.“

Jis pridėjo, kad teisėjai kelis kartus gynėjams liepė gintis laikant rankas už nugaros. Į tokį prašymą kritiškai sureagavo buvęs Velso rinktinės kapitonas Ashley Williamsas, dabar dirbantis BBC analitiku.

„Tai absurdiška, nes visiškai sunaikina gynybos meną“, – tiesmukas buvo jis.

Buvęs „Manchester United“ narys Roy’us Keane’as buvo dar aštresnis.

„Tai ne tas žaidimas, kurį mes pamilome augdami. Pabudę žmonės tikrai neklaus, kodėl ten nebuvo skirtas baudinys. Sutinku su nuošale, nuošalė yra nuošalė. Tačiau grįžtu prie žaidimo ranka ir tai nebuvo baudinys“, – pyko R. Keane’as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)