A grupės akistatoje Kelno mieste Vengrija varžėsi su Šveicarija.

Vengrus stadiono tribūnoje palaikė šalies ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, tačiau tai nepadėjo: pirmajame kėlinyje dominavę šveicarai triumfavo 3:1.

Vengrija 1 – 3 Šveicarija
14' [0-1] Kwadwo Duah
45' [0-2] Michel Aebischer
66' [1-2] Barnabas Varga
90' [1-3] Breel Embolo

Šveicarija agresyviau pradėjo rungtynes, o tai davė vaisių jau 14-ąją minutę. Vengrijos rinktinės vartininką nuginklavo vienas prieš vartus iššokęs Kwadwo Duah.

Iš pradžių įvartis nebuvo įskaitytas, bet VAR peržiūra parodė, kad nuošalės šiame epizode nebuvo, todėl šveicarai išsiveržė į priekį.


Antrą įvartį Šveicarija varžovams įmušė į rūbinę. Prieš pat pertrauką itin taikliu tolimu smūgiu į vartų kampą pasižymėjo Michelis Aebischeris.

Du įvarčius praleidę vengrai atsigavo tik įsibėgėjus antrajam kėliniui. Sužaidus apie valandą jie pradėjo organizuoti pirmus pavojingus išpuolius.

Ant laurų prisnūdusi Šveicarijos rinktinė buvo nubausta 66-ąją minutę. Dominiko Szboszlai ore pakabintą kamuolį galva į vartus nukreipė vengrų puolėjas Barnabas Varga.

Po pelnyto įvarčio vengrai tapo dar aktyvesni, tačiau žaidžiant atvirą futbolą daugiau šansų sau pradėjo kurtis ir šveicarai.


Tašką šiame mače padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Šveicarijos rinktinės puolėjas Breelis Embolo.

„Monaco“ klubo puolėjas pasinaudojo varžovų klaida ir į Vengrijos vartus įvartį mušė jau per teisėjo pridėtą laiką.

Vengrijos ir Šveicarijos rinktinių akistatą stebi Viktoras Orbanas

Priminsime, jog žemyno pirmenybės penktadienį prasidėjo kitu A grupės maču – šeimininkų vokiečių pergale 5:1 prieš škotus.

Šeštadienį Europos pirmenybėse bus žaidžiami dar du mačai. Ispanija susitiks su Kroatija, o Italija varžysis su Albanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)