Rumunija – Olandija (antradienis, 19 val.)

Laimi grupę, tačiau aštuntfinalyje gauni ant popieriaus pajėgiausią trečią vietą pelniusią rinktinę – atkrintamųjų tinklelis šį kartą Rumunijos komandos nepasigailėjo.

Pirmenybes pradėję puikiai ir sutriuškinę Ukrainą, rumunai nubuksavo į kitą etapą iškovoję tašką per likusius du mačus, tačiau jau su kaupu viršijo sirgalių lūkesčius – pastarąjį kartą atkrintamosiose rinktinė žaidė dar 2000-aisiais.

Savo ruožtu olandai neturėtų skubėti džiaugtis lengvais burtais – rinktinė dar neranda savojo žaidimo, o gynybos linijų tvirtumu privertė suabejoti trys praleisti įvarčiai nuo Austrijos rinktinės.

Aštuntfinalyje turėtų laukti atvira ir puolimu paremta dvikova, kurioje olandai turi daugiau, ką prarasti – jie paskutinį sykį Europos čempionato ketvirtfinalyje buvo vos 2008-aisiais.

Austrija – Turkija (antradienis, 22 val.)

Triumfavę klampioje grupėje su Prancūzija ir Olandija, austrai išryškėjo kaip didžiausias čempionato siurprizas – nepaisant kuklios sudėties, rinktinė pademonstravo energingą ir kokybišką futbolą.

Besąlygiškai pasitikintys trenerio Ralfo Rangnicko idėjomis, austrai tik po įvarčio į savus vartus nusileido prancūzams ir grupės etapą užbaigė dviem pergalėmis prieš Lenkiją ir Olandiją.

Suklupimas aštuntfinalyje dabar būtų didelis nusivylimas sirgaliams viltis užauginusiai rinktinei, kuri dabar turės favoritės statusą akistatoje su banguojančia Turkija.

Turkai bilietą į atkrintamąsias pačiupo nervingoje dvikovoje su Čekija, tačiau eižėjanti gynyba jau ne kartą nuvylė trenerį Vincenzo Montella šiame čempionate, ypač akistatoje su Portugalija, kur turkai patys kūrė progas varžovams.