Pirmosios nuo 19 valandos savo santykius pabaigs aiškintis D grupės komandos, o 22 val. visus taškus ant „i“ sudės ir C grupės atstovės.

D grupė: 19 val. (Dortmundas) Prancūzija – Lenkija

Įvarčio turnyre dar nepraleidę prancūzai (1:0 prieš Austriją ir 0:0 su Nyderlandais) kol kas nėra įmušę ir patys: minimalią pergalę prieš austrus jiems padovanojo varžovų gynėjo Maximiliano Woberio smūgis galva į savo vartus.

Prieš paskutinį turą „Les Bleus“ su 4 taškais ir bilietu į aštuntfinalį rikiuojasi antri, nes olandai žaidžia kiek rezultatyviau (2:1). Tuo metu lenkai, kurių sąskaita – tuščia, išsigelbėti jau nebegali ir yra eliminuoti.

„Mes visada gerbiame savo varžovus ir esu tikras, kad jie padarys viską, jog laimėtų. Tai – aukščiausio lygio turnyras, todėl nesitikime, kad Lenkija pakels savo koją nuo greičio pedalo“, – diplomatiškai kalbėjo prancūzų vedlys Didier Deschampsas, užsiminęs, kad į aikštę veikiausiai mes ir nosį susilaužusį Kylianą Mbappe.

„Nors ir nebeturime jokių šansų žengti tolyn, žaidėjams nekyla jokių problemų dėl motyvacijos. Viliuosi, kad jie surengs gerą pasirodymą. Žinome, esame nusivylę, bet manau, kad galime išsinešti ir gerų prisiminimų iš šio turnyro“, – teigė lenkų strategas Michalas Probierzas.

D grupė: 19 val. (Berlynas) Nyderlandai – Austrija

Tiek šiuo metu pirmaujantys Nyderlandai (4 tšk.), tiek ir trečia žengianti Austrija (3 tšk.), sulaukusi prancūzų slystelėjimo, gali tapti D grupės nugalėtoja.

Tiesa, austrams, oficialiai dar nė neturintiems kelialapio į aštuntfinalį, reikės labai pasistengti – jie olandams pralaimėjo paskutinius septynis tarpusavio mačus.

„Žinome, kad laukia sudėtingos rungtynėse, nes negali nuvertinti Austrijos, ypač, kai ji tave spaudžia, todėl turėsime būti itin susikaupę ir susikoncentravę kaskart, kai turėsime kamuolį“, – perspėjo Ronaldas Koemanas.

„Varžovai žaidžia olandišku stiliumi, mėgsta kontroliuoti kamuolį, būti kūrybingi, lankstūs ir ieškoti sprendimų atakose. Mes turėsime demonstruoti geriausią savo žaidimą, nes individuliai Nyderlandai yra praktiškai tokio paties lygio kaip ir Prancūzija“, – būsimus oponentus gyrė Ralfas Rangnickas.

C grupė: 22 val. (Miunchenas) Danija – Serbija

Nei danai (2 tšk.), nei serbai (1 tšk.) prieš paskutinį turą nėra dėl nieko garantuoti. Jei Danijos atstovams tam, kad prasibrautų į aštuntfinalį, užtektų ir lygiųjų, tai serbams reikia galvoti tik apie pergalę. Lygiosios jiems paliktų teorinių galimybių tik tokiu atveju, jei kitame mače savo taškų kraičio nepapildytų slovėnai.

Danai, kurie laimėję netgi galėtų pretenduoti į pirmą vietą grupėje, serbus pranoko pastarosiose keturiose tarpusavio akistatose.

„Žinome, kad mums pakanka ir lygiųjų, bet žaisime šį mačą taip pat, kaip ir bet kurį kitą – siekdami pergalės. Serbija yra labai labai gera komanda, kuri pridarė daug problemų ir Anglijai. Serbai yra stiprūs ir meistriški, jaučiame jiems didelę pagarbą“, – pareiškė Kasperas Hjulmandas.

„Danai yra labai stiprūs, jie turi nuostabius žaidėjus. Nors kol kas jie ir nelaimėjo, bet ir nepralaimėjo nė vieno mačo. Vadinasi, tai yra organizuota komanda, kuri aikštėje paaukoja daug ką“, – kolegai komplimentais atsakė Draganas Stojkovičius.

C grupė: 22 val. (Kelnas) Anglija – Slovėnija

Susižavėjimo savo žaidimo kol kas nekeliantys anglai jau yra ramūs dėl buvimo aštuntfinalyje, o slovėnams duris į jį atvertų ir lygiosios.

Visgi Trys liūtai tampyti likimo už ūsų gali ir nenorėti: sužaidę lygiosiomis ar pralaimėję ir likę antroje grupės vietoje, jie jau pirmajame atkintamųjų rate užšoktų ant turnyro šeimininkės Vokietijos.

„Mes turime didžiulę motyvaciją. Nors ir nežaidėme taip, kaip to norėtume, turime galimybę laimėti grupės varžybas. Tai gali būti labai svarbu. Mūsų motyvacija nekelia jokių abejonių, ypač šiam mačui“, – tikino Garethas Southgate’as.

„Su visa pagarba Anglijai, kuri turi fantatsišką komandą, mes vis dar patys esame savo likimo šeimininkai. Šiai mūsų futbolininkų kartai tai bus pats didžiausias iššūkis. Nusiraminome po rungtynių Serbija, išanalizavome teigiamus ir neigiamus dalykus. Esame pasiruošę“, – sakė Matjažas Kekas, kurio auklėtiniams pergalė prieš serbus išsprūdo 90+5 min.