Prancūzija – Belgija (pirmadienis, 19 val.)

Du futbolo gigantai kol kas neturi per daug pagrindo džiūgauti – belgai į kitą etapą prasibrovė tik sugaišinę laiką rungtynėse su Ukraina, o Prancūzija dar neįmušė nė vieno įvarčio iš žaidimo.

Ketvirtį amžiaus trunkantį titulų badą Europoje siekiantys nutraukti Didier Deschampso auklėtiniai kol kas tenkinosi tik sugrįžusio Kyliano Mbappe baudiniu, atnešusiu lygiąsias mače su lenkais.

Kylian Mbappe treniruotėje su veido kauke, apsaugančia nuo sužalojimų sužeistą nosį

Aštuntfinalis taps puikia proga vienai iš rinktinių pagaliau pasigauti gerą žaidimo ritmą, kurio niekaip neatranda belgų puolėjas Romelu Lukaku, švaistęs vieną progą po kitos grupių etape.

Po lygiųjų su Ukraina savų sirgalių nušvilpta Belgijos rinktinė tiek progų puolime su prancūzais veikiausiai neturės – „Les Bleus“ šiuo metu gali bent jau pasigirti solidžia gynybos linija.

Romelu Lukaku, Euro 2024, prieš akistatą su Rumunija

Portugalija – Slovėnija (pirmadienis, 22 val.)

Stulbinantį pralaimėjimą Sakartvelui sugėrę portugalai turės persigrupuoti ir atrakinti primigusį puolimo talentą palankiame aštuntfinalyje prieš slovėnus.

Viena talentingiausių turnyro rinktinių kol kas neįtikina. Pasinaudoję komiškomis turkų klaidomis, portugalai pasismagino antrajame mače, tačiau kitos dvi akistatos paliko daug klaustukų Roberto Martinezo taktiniame braiže.

Savo ruožtu Slovėnija, kaip ir minėtoji Danija, grupėje iškovojo trejas lygiąsias ir džiaugsis vos prasmukę į antrąjį etapą iš trečiosios vietos – rinktinė užfiksavo geriausią savo pasiekimą Europos pirmenybių istorijoje.

Šiemet portugalai ir slovėnai jau susitiko – kovą draugiškose rungtynėse pergalę 2:0 šventė pastarieji – tačiau šį kartą panašaus scenarijus prilygtų stebuklui. Po kartaus grupės finišo, Cristiano Ronaldo ir kompanija sieks atsitiesti.