Grupėje 1-ą vietą užėmė Austrija (6 taškai), antra liko Prancūzija (5), treti – Nyderlandai, Lenkijai (1) čempionatas jau baigtas.

Austrijos aštuntfinalyje laukia F grupėje 2-ą vietą užimsianti rinktinė, ten pirmauja Portugalija (6), antri žengia turkai (3), po 1 tašką turi Čekija ir Sakartvelas.

Prancūzai aštuntfinalyje susitiks su E grupės 2-ą vietą užimsiančia rinktine, ten prieš lemiamą turą 4 rinktinės (Rumunija, Belgija, Slovakija, Ukraina) turi po 3 taškus.

Grupėje treti likę Nyderlandai ramūs dėl vietos aštuntfinalyje, jų galutinė pozicija tarp trečiąsias vietas užėmusių rinktinių paaiškės po grupių etapo.

Į atkrintamąsias žengia kiekvienos grupės 2 stipriausios rinktinės bei 4 geriausios 3-ią vietą užėmusios komandos.

Rezultatai

Prancūzija 1 – 1 Lenkija

56’ [1:0] Kylianas Mbappe (11 m baudinys)

79’ [1:1] Robertas Lewandowskis (11 m baudinys)

Nyderlandai 2 – 3 Austrija

6’ [0:1] Donyellas Malenas ( į savo vartus)

47’ [1:1] Cody Gakpo

59’ [1:2] Romano Schmid

77’ [2:2] Memphis Depay

80’ [2:3] Marcelis Sabitzeris

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group D Netherlands v Austria
Romano Schmid išveda austrus į priekį mače su Nyderlandais.

Su Europos čempionatu aukštai pakelta galva atsisveikino Lenkija, kuriai akistata su prancūzais tebuvo tik garbės reikalas.

Didier Deschampsas į startinę komandos sudėtį įtraukė Kylianą Mbappe, kuris pirmame mače su austrais patyrė veido traumą – po susidūrimo su varžovų gynėju prancūzui lūžo nosis.

Nors prancūzams priklausė iniciatyva ir kamuolio kontrolė, patikimai gynyboje žaidę lenkai sėkmingai gynėsi nuo Prancūzijos išpuolių.

Antrame kėlinyje Jakubas Kiwioras neleistinai baudos aikštėje stabdė varžovą ir arbitras skyrė 11 m baudinį, kurį užtikrintai realizavo Kylianas Mbappe.

Lenkija ieškojo savo progų ir sulaukė galimybės išlyginti rezultatą: 74 min. Karolis Swiderskis Prancūzijos baudos aikštelėje po kontakto su varžovu krito ir po VAR peržiūros buvo skirtas 11 m baudinys.

Robertas Lewandowskis stojo prie kamuolio, jo smūgį sulaikė vartininkas Mike’as Maignan, tačiau pastarasis per anksti žengė į priekį ir arbitras leido kartoti baudinį. Šįkart „Barcelona“ puolėjas užtikrintai realizavo baudinį ir išlygino rezultatą (1:1).

Statistika

Įdomu tai, kad austrai olandams buvo pralaimėję paskutinius septynis tarpusavio mačus, tačiau ši serija nutraukta 5-ių įvarčių trileriu.

Jau 6-ą minutę austrų fanai džiūgavo dėl įvykių Berlyno Olimpiniame stadione: kamuolį į savo vartus nukreipė Nyderlandų puolėjas Donyellas Malenas ir Austrijos rinktinė atsidūrė priekyje 1:0.

Po pertraukos rezultatą lygino Cody Gakpo (47’), tačiau austrai nė neketino trauktis prie savų vartų ir saugoti lygiąsias.

59-ą minutę rezultatą persvėrė Romano Schmidas. Nyderlandai džiūgavo po Memphio Depay įvarčio (75’), tačiau 80-ą minutę rezultatą vėl persvėrė Marcelis Sabitzeris.

Statistika