Finale Luiso de la Fuentes auklėtinių lauks arba Nyderlandai, arba Anglija. Antrasis pusfinalis įvyks trečiadienį, 22 val.

Pirmieji įvartį pelnė prancūzai. 8-ąją mačo minutę po gero Kyliano Mbappe perdavimo pasižymėjo Randalas Kolo Muani, kuris galva nukreipė kamuolį į vartų stačiakampį.

Visgi ispanai greitai reabilitavosi. 21-ąją minutę buvo pelnytas vienas gražiausių turnyro įvarčių, o jo autoriumi tapo 16-metis Lamine’as Yamalis. Šis krašto puolėjas tapo visų laikų jauniausiu įvartį pelniusiu futbolininku Europos čempionato istorijoje. L. Yamaliui už keturių dienų sukaks 17 metų.

Pagavę gerą bangą, ispanai pelnė dar vieną, o galiausiai paaiškėjo, jog ir pergalingą įvartį, kurio autoriumi tapo Dani Olmo. Saugas suklaidino keletą prancūzų baudos aikštelėje ir po sėkmingo rikošeto nuo Juleso Kounde kojos skriejo į vartus.

Europos čempionato finale ispanai žais pirmą kartą nuo 2012 metų. Tuomet šie 4:0 sutriuškino italus ir tapo čempionais.

Ispanija 2:1 Prancūzija

8’ [0:1] Randalas Kolo Muani

21’ [1:1] Lamine’as Yamalis

25’ [2:1] Dani Olmo

Ispanai šiame turnyre kol kas demonstruoja nuostabų futbolą ir yra vieninteliai, kurie laimėjo visas 5-ias žaistas rungtynes.

Taip pat jie pirmauja pagal pelnytus įvarčius (11 – tiek pat turi tik iškritusi Vokietija), smūgius į vartus (102) ir laimėtas dvikovas (230). Statistika liudija, koks efektyvus yra Ispanijos žaidimas tiek puolime, tiek gynyboje.

„Mano auklėtiniai yra nepasotinami, – džiaugsmu spindėjo treneris Luisas de la Fuente po pergalės ketvirtfinalyje prieš vokiečius. – Aišku, visada yra vietos, kur tobulėti, tačiau abejoti dėl jų garbės, kokybės ir atsidavimo – neįmanoma.“

Lamine'as Yamalas

„La Roja“ pramintai rinktinei kelią užkirsti mėgins solidi ir viena favoričių nuo pradžių laikyta Prancūzija. D. Deschampso auklėtiniai savo vartus išlaikė „sausus“ ketveriose iš 5 žaistu rungtynių.

K. Mbappe vedama komanda kausis dėl vietos ketvirtame prestižiniame finale per paskutinius aštuonerius metus. Šis rodiklis pagrindžia „Les Bleus“ pastovumą ir patirtį didžiausiose futbolo scenose.

„Mes pusfinalyje. Neturėtume tokį pasiekimą priimti kaip savaime suprantamą, nepaisant to, kad per paskutinius kelerius metus galėjome prie to priprasti. Dabar turėsime toliau daryti savo darbą ir siekti pergalės“, – kovingą žinutę auklėtiniams siuntė D. Deschampsas.

Kelias iki pusfinalio

Ispanija

  • B grupė: 3-0 prieš Kroatiją, 1-0 Italija, 1-0 Albanija.

  • aštutfinalis: 4-1 Sakartvelas.

  • ketvirtfinalis: 2-1 Vokietija (po pratęsimo).

Prancūzija

  • D grupė: 1-0 Austrija, 0-0 Nyderlandai, 1-1 Lenkija.

  • aštuntfinalis: 1-0 Belgija.

  • ketvirtfinalis: 0-0 (5-3 baudinių serijoje) Portugalija.