16 val. Sakartvelas – Čekija

Pirmosiose šeštadienio rungtynėse susitinka dvi pralaimėjimą pirmajame mače patyrusios rinktinės – Sakartvelas ir Čekija.

Sakartvelas 1:3 nusileido Turkijai. Vienintelį įvartį turnyro debiutantams pelnė Georgesas Mikautadze. Kartvelai esant rezultatui 1:2 mėgino šturmuoti turkų rinktinės vartus, bet mačo pabaigoje nesėkmingai išpildyta standartinė situacija lėmė praleistą trečią įvartį. Sakartvelo vartininkas Giorgi Mamardashvili atbėgo į varžovų baudos aikštelę, o tuo sėkmingai pasinaudoję turkai pelnė įvartį į tuščius vartus.

Tuo metu Čekija 1:2 pralaimėjo 2016-ųjų metų Europos čempionams portugalams. Mačas Ivano Haseko auklėtiniams klostėsi sėkmingai, o 62-ąją susitikimo minutę po Lukaso Provodo įvarčio net išsiveržė į priekį. Visgi po septynių minučių Robinas Hranacas įsimušė į savo vartus bei rungtynėse buvo atstatyta lygybė.

Rungtynių pabaigoje portugalai užgulė čekų vartus ir per pridėtą teisėjo laiką pelnė pergalingą įvartį, kurio autoriumi tapo Fancisco Conceicao.

Šios rungtynės veikiausiai taps lemiamomis čekams ir kartvelams – tiek vieni, tiek kiti privalės siekti tik pergalės.

Įdomu, jog tai bus pirmasis šių ekipų susidūrimas istorijoje.

19 val. Turkija – Portugalija

Tuo metu kitose F grupės rungtynėse susitiks dvi pergalę pirmajame mače pasiekusios rinktinės – Turkija ir Portugalija.

Tiek vienai, tiek kitai komandai pergalė užtikrintų vietą aštuntfinalyje, bet atsižvelgiant į situaciją turnyrinėje lentelėje, veikiausiai lygiosios irgi nebūtų pats prasčiausias rezultatas abejoms ekipoms.

Portugalijos rinktinės strategas Roberto Martinezas patvirtino, jog starto sudėtyje mačą pradės 39-erių Cristiano Ronaldo, kurį treneris gyrė už pasirodymą prieš Čekiją.

„Ronaldo turėjo keletą neblogų progų. Jis sugeba komandos draugams sukurti erdvės. Kaip matėme, po F. Conceicao pelnyto įvarčio, būtent C. Ronaldo šiam sukūrė erdvės. Tai buvo pergalingas įvartis. Jis startuos ir rungtynėse prieš Turkiją“, – tikėjimo veteranu neslėpė strategas.

22 val. Belgija – Rumunija

Turbūt didžiausios sensacijos fiksuotos E grupėje, kur vieni turnyro favoritų belgai čempionatą pradėjo nesėkme prieš Slovakiją (0:1), o Rumunija net 3:0 pranoko Ukrainą.

Šios rungtynės bus, tarsi, mažasis finalas Belgijai. Jei Domenico Tedesco auklėtiniai suklups, tuomet šiems liks nedideli šansai patekti į aštuntfinalį.

Po rungtynių prieš Slovakiją dideliu apkalbų objektu tapo Romelu Lukaku, kuris švaistė vieną progą po kitos. Visgi Belgijos rinktinės strategas tiki savo auklėtiniu.

„Mes su juo pasikalbėjome po treniruotės. Aš visada su juo kalbuosi – jis vienas svarbiausių ekipos futbolininkų, R. Lukaku reikia įmušti vieną įvartį ir ledai tikrai bus pralaužti. Aš juo tikrai tikiu“, – teigė D. Tedesco.

Tuo metu pirmąją pergalę Europos čempionate per 24-erius metus iškovoję rumunai tikisi kurti istoriją.

„Po pirmojo mačo visa tauta yra su mumis. Patekimas į aštuntfinalį reikštų perrašytą istoriją mūsų šaliai. Mūsų laukia stiprus varžovas, bet mes nieko nebijome. Eisime kautis dėl taškų, kurie lemtų mūsų patekimą į aštuntfinalį“, – kalbėjo rumunų treneris Edwardas Iordanescu.