„Mes per šį čempionatą niekada nepraradome perspektyvos ir žinome, kaip futbolą analizuoja žiniasklaida, lažybininkai bei sirgaliai išorėje, tačiau mes mąstome savaip. Favoritų šiame finale nėra, mūsų laukia labai įtemptos rungtynės tarp lygiaverčių varžovų, taip pat, kaip ir visose rungtynėse prieš tai.

Favoritų ieškojimą mes paliekame lažybų bendrovėms, o mes turime žaisti aukščiausiu įmanomu lygiu, išlikti susikaupę ir nedaryti klaidų. Jei to nepadarysime – nelaimėsime, tačiau aš pasitikiu savo komanda ir žinau, kad ji gali viską. Aukštai vertinu mūsų varžovą, bet pabrėžiu, kad mes susitelkę, susikoncentravę ir pasiruošę“, – teigė 63-ejų taktikas.

Nepaisant to, jog tokios svarbos turnyro su pagrindine Ispanijos rinktine laimėjęs dar nėra, L. de la Fuente atskleidė, kad pergalė finale jo gyvenimui įtakos neturėtų:

„Visa tai, jau labai ilgą laiką, man buvo visiškai aišku. Pergalė mano gyvenimo niekaip nepakeistų, nes aš žinau, ką reiškia varžytis. Aš gladiatorius, tai esu sakęs jau ne vieną kartą. Būti ten aikštėje, kovoti ir matyti žiūrovus laimingus – man yra didžiausia dovana. Žinau, kad taip pat jaučiasi ir mano žaidėjai, kad suteikti džiaugsmą Ispanijai jiems reikštų viską.

Mes su didžiule aistra laukiame šios kovos. Savo žaidimu norime nudžiuginti visą šalį, pajausti jų visų meilę ir savotiškai suvienyti visą Ispaniją. Jau ilgą laiką to nepatyrėme, tad namuose lauktų didžiulė šventė.“

Ispanijos rinktinės sirgaliai

L. de la Fuente prieš akistatą, kurią sekmadienį stebės visa Europa, atrodė itin ramus, tačiau apie tai kalbėti jis vengė ir labiau susitelkė į tai, kad jo vadovaujama jauna komanda neturi daug patirties tokio tipo varžybose, bet tiki jos potencialu triumfuoti:

„Ne vienas žaidėjas mūsų sudėtyje yra žaidęs itin svarbiuose finaluose: Čempionų, Europos lygoje, jaunių tarptautiniuose turnyruose ir t.t., tačiau Europos čempionato finalo jaudulį yra patyrę vos keli, o pasak jų – tai visiškai kitas žaidimas ir kitokia patirtis.

Mes stengiamės išlikti ramūs ir didžiuojamės, kad sugebėjome tiek toli nueiti. Dabar, atėjus šiai akimirkai, aš labiausiai noriu, kad mano auklėtiniai pasimėgautų žaidimu ir sau sukurta proga sugrąžinti Ispaniją į absoliutų futbolo elitą.“

Strategas minėjo, kad sudėtyje yra keli Europos čempionato finalo skonį pajutę žaidėjai, bet tiesa tokia, kad toks Ispanijos komandoje yra tik vienas – sekmadienį startinėje sudėtyje turbūt pasirodysiantis krašto gynėjas Jesusas Navasas.

Jesusas Navas 2012-ųjų Europos čempionate

2012-ais metais į „Manchester City“ dar neišsikėlęs ir krašto puolėju įprastai žaidęs 38-erių metų futbolininkas turi šansą savo karjerą rinktinėje užbaigti antru Europos čempiono titulu. Nuo 2017 m. savo jaunystės klube „Sevilla“ rungtyniaujantis žaidėjas nepaneigė, kad tai gali būti paskutinis jo mačas vilkint Ispanijos marškinėlius.

„Komandos kapitonas Alvaro (Morata) suteikė man progą sudalyvauti spaudos konferencijoje, kadangi tai gali būti mano paskutinis pasirodymas rinktinėje. Jo nuomone, tai buvo tinkamas bei labai svarbus metas man kalbėti, o aš labai vertinu šį jo gestą“, – teigė J. Navasas.

Gynėjas taip pat prakalbo apie jaučiamus skausmus po kiekvienų rungtynių, tačiau pabrėžė, kad jie jo nestabdo ir kad jis visada pasiruošęs žengti į aikštę, jei to tik reikia komandai. Į J. Navasą Ispanijos rinktinėje yra žvelgiama kaip į pavyzdį, o vienas iš jo besimokančių jaunuolių yra 17-metis vunderkindas Lamine’as Yamalis.

„Nepaisant to, kaip gerai jis žaidžia ir kokią šlovę jis susižėrė per šį čempionatą būdamas toks jaunas, L. Yamalis yra labai kuklus. Džiaugiuosi dėl jo ir žinau, kad jei jis liks toks pat ir puoselės tą mentalitetą, jis gali tapti nuostabiu žaidėju“, – komandos draugą pasaulio bei Europos čempionas.

Lamine'as Yamalis ir Jesusas Navasas

J. Navasas taip pat pripažino, kad tarp šios Ispanijos rinktinės ir 2008-2012 metų „auksinės“ kartos yra daug panašumų, bet labiausiai išryškėjęs ir svarbiausias iš jų – komandinė dvasia:

„Tikiuosi, kad galime pakartoti istoriją. To meto rinktinėje mes buvome labai vieningi tiek aikštėje, tiek už jos ribų, o čia viskas jaučiasi labai panašiai. Santykis tarp kiekvieno šio komandos nario yra puikus, mes labai džiaugiamės savo pasiekimais ir sunkiai dirbsime, kad vėl taptume Europos čempionais.“

Euro 2024 finalas tarp Ispanijos ir Anglijos rinktinių – sekmadienį, 22 val. Jo eigą sekti gyvai galėsite portale Delfi.