Vienintelis rungtynių įvartis krito 100-ąją rungtynių minutę, kuomet įvartį pelnė Kevinas Csobothas. Šis mačas taip ilgai užsitęsė dėl kraupios vengrų rinktinės puolėjo Barnabaso Vargos traumos.

Po rungtynių Škotijos rinktinės treneris buvo itin supykęs ir didelę kaltę dėl pralaimėjimo vertė teisėjui, kuris esą neskyrė vienuolikos metrų baudinio į varžovų vartus. Pasak trenerio, vengras Willi Orbanas neteisėtai stabdė škotą Stuartą Armstrongą.

„Didžiausias rungtynių klausimas yra, kodėl nebuvo skirtas baudinys? Reikalauju atsakymų. Noriu sužinoti, kodėl ten nebuvo skirtas baudinys“, – komentavo situaciją S. Clarke’as.

„Negaliu patikėti, jog po VAR peržiūros įmanoma neskirti baudinio tokiame momente. Aš turiu labai daug ką pasakyti apie tai, bet aš labai mėgstu pinigus – nenoriu gauti baudos“, – tęsė treneris.

Įdomu tai, jog mačui teisėjavo argentinietis Facundo Tello.

„Ką aš jam turiu pasakyti? Jis iš Argentinos. Ar mes nebeturime teisėjų Europoje? Nesuvokiu, kodėl jis neteisėjauja savo šalyje, o dirba čia. Tai yra tik mano nuomonė“, – kėlė klausimus škotas.

Pirmuosius taškus iškovoję vengrai A grupėje finišavo treti. Tai jiems suteikia vilčių žengti į aštuntfinalį, tiesa, šiems dar reikia sulaukti palankių rezultatų kitose grupėse. Į atkrintamąsias pateks keturios geriausios trečiosios grupių vietos.

A grupėje pirmi liko vokiečiai, antri – šveicarai.

Pirmadienį į aikštę žengs B grupės ekipos. Pirmąją vietą užsitikrinusi Ispanija testuos albanus, o Europos čempionai italai rungtyniaus prieš Kroatiją.