Kraupus epizodas įvyko Škotijos rinktinės baudos aikštelėje, kuomet B. Varga susidurė su Škotijos rinktinės vartininku Angusu Gunnu ir sukniubo ant žemės.

Prie šio atskubėjo gausus medikų būrys, pats futbolininkas po beveik 10 minučių trukusios pagalbos buvo išgabentas iš stadiono.

Futbolininkus nustebino ir net kiek šokiravo pirmutinis medikų pasyvumas atskubant padėti B. Vargai. Po akimirkos Vengrijos rinktinės kapitonas Dominikas Szoboszlai pats padėjo atgabenti neštuvus, taip rodydamas pavyzdį, jog situacija reikalauja operatyvumo.

Vengrijos žaidėjai paskendo ašarose. Tiesa, rungtynės buvo pratęstos. Jas vengrai laimėjo rezultatu 1:0 ir išsaugojo viltis žengti į aštuntfinalį.

Laimei, tiek vengrai, tiek visa futbolo bendruomenė gali kiek atsikvėpti. B. Vargos būklė stabilizavosi, šis gydomas ligoninėje, o jo laukia ir operacija.

Vengrijos futbolo federacija pranešė, jog rinktinės puolėjas patyrė keletą veido lūžių bei smegenų sukrėtimą.

„Jam bus atlikta operacija, svarbiausia, jog būklė stabili. B. Vargai lūžo skruostikaulis ir akiduobė. Akivaizdu, jog jo turnyras yra baigtas“, – po rungtynių sakė rinktinės strategas Marco Rossi.

Treneris pridūrė, ką jam sakė rinktinės futbolininkai.

„Žaidėjai man pranešė, jog B. Varga atrodo netekęs sąmonės, dėl to kilo labai didelis nerimas. Iš to streso mes pradėjome skubinti medicininį personalą, kuris šiek tiek pavėlavo sureaguoti į šią situaciją“, – komentavo specialistas iš Italijos.

Panaši tragedija buvo įvykusi praėjusiame Europos čempionate, kuomet rungtynių metu širdis sustojo Danijos rinktinės saugui Christianui Eriksenui. Laimei, šis atsigavo ir tęsia savo karjerą.