„Trys liūtai“ pusfinalyje dramatiškai 2:1 palaužė Nyderlandus ir finale dėl trofėjaus kausis prieš Ispaniją. Anglija didžiuosiuose turnyruose titulo nėra laimėję nuo pat 1966 metų.

Pergalę anglams išplėšė po keitimo aikštėje pasirodęs Ollie Watkinsas, pelnęs įvartį pirmą teisėjo pridėto laiko minutę.

„Aš daug laiko praleidžiu su šiais vyrukais ir galiu pasakyti, jog O. Watkinso požiūris į rinktinę yra pavyzdys visiems. Esu pamišęs dėl šio futbolininko, labai juo didžiuojuosi“, – sakė G. Southgate’as.

Kaip ir viso turnyro metu, taip ir per pusfinalio akistatą anglas sulaukė kritikos dėl atliekamų keitimų. Rinktinės aistruolius nustebino, jog buvo pakeistas komandos kapitonas Harry Kane’as, o į jo vietą žengė ne Ivanas Toney, o minėtasis O. Watkinsas. Šiems fanų teiginiams G. Southgate’as turėjo atsaką.

„Juk mes visi norime būti mylimi. Sunku yra žaisti gaunant tiek kritikos, bet mes nepalūžome. Žaisime finale žaidimo, kurį mes mylime. Nepaisant kritikos, mes matome, kiek daug aistruolių atvyko mus palaikyti čempionate, esame jiems labai dėkingi, žaidžiame dėl jų ir pažadame atiduoti visą save finale“, – emocingas buvo G. Southgate’as“

„Mums trūko energijos, jautėme, kad trūksta jėgų spaudžiant priešininkus. Pirmajame kėlinyje H. Kane’as patyrė sumušimą, tad keitimas buvo atliekamas dėl šios priežasties, o Ollie išleidau į aikštę todėl, jog jis yra geriau presinguojantis futbolininkas nei I. Toney.

Tai buvo kitokios rungtynės nei prieš tai mūsų žaistos. Čia mes turėjome šiek tiek erdvės, tad toks puolėjas mums labiau tiko. Prieš tai žaistuose mačuose mes neturėjome nė kiek erdvės“, – komentavo Anglijos rinktinės treneris.

Tuo metu šalies herojumi pramintas O. Watkinsas sakė, jog tai svajonės išsipildymas.

„Tai yra neįtikėtina. Laukiau šios akimirkos labai ilgai. Neįsivaizduojate, kiek daug sunkaus darbo turėjau įdėti, jog atsidurčiau čia. Jaučiuosi palaimintas, kad sulaukiau savo progos ir ją išnaudojau su kaupu“, – kalbėjo pergalingo įvarčio autorius.

Šiam rezultatyvų perdavimą išrašė kitas po keitimo pasirodęs futbolininkas Cole’as Palmeris.

„Prisiekiu savo gyvybe, jog šiandien Cole’ui (Palmeriui) sakiau, kad mes šį vakarą žaisime ir sukombinuosime įvartį. Kai pamačiau, jog jis sėkmingai priėmė kamuolį – iškart supratau, jog šis žais per mane, esu labai laimingas“, – teigė puolėjas.

„Mes jaučiame tą kritiką iš aplinkos, bet dienos pabaigoje žengėme į finalą, o tai dabar yra svarbiausia“, – tęsė O. Watkinsas.

Finalas tarp Anglijos ir Ispanijos įvyks sekmadienį, 22 val.