Ekipai, kuri turėjo ambicijų laimėti visą turnyrą, nesėkmė ketvirtfinalio etape neskamba kaip geras rezultatas, tačiau vokiečių žaidime buvo galima įžvelgti daug pozityvo.

Pasak „Deutsche Welle“ žurnalisto Jonathano Hardingo, Vokietija šiuo metu yra ganėtinai susiskaldžiusi politiškai, o ši kultūriškai mišri „Die Mannschaft“ komanda siekė pademonstruoti vienybę. Tai atgaivino vokiečių sirgalių meilę ir susidomėjimą rinktine po keleto sunkių metų tarptautinėje arenoje.

Aišku, didelis pliusas buvo ir tai, jog Vokietijos atstovai atrado savo naują identitetą aikštėje ir žaidė įtraukų, rizikos pilną atakuojantį futbolą. Tokie jauni puolėjai, kaip Jamalas Musiala ir Florianas Wirtzas, įnešė dvasios ir meistriškumo, o gynėjai Antonio Rudigeris ir Joshua Kimmichas sėkmingai nutrauktas varžovų atakas šventė kaip įvarčius.

Antonio Rudigeris ir Jamalas Musiala

Vos 36-erių vyr. treneris J. Nagelsmannas parodė, kad gali vadovauti aukščiausio lygio rinktinei, kadangi jis, kaip ir jo auklėtiniai, nevengė rizikos ir visomis įmanomomis priemonėmis bandė rungtynes persverti savo naudai.

Kita vertus, sakyti, kad Vokietija Europos pirmenybėse „neatrodė nuostabiai“ – nebūtų klaidinga. Būtent taip turnyro šeimininkų žaidimą apibūdino Fabianas Hurzeleris – vokiečių kilmės treneris, vadovaujantis „Premier“ lygoje rungtyniaujančiam Braitono klubui. Šio stratego manymu, netenkinančią rinktinės kokybę įrodė paskutinę minutę išloštos lygiosios prieš Šveicariją grupių etape ir tai, jog Vokietija nenugalėjo nė vieno elitinio varžovo per penkias rungtynes.

Nepaisant to, po trijų nuviliančių tarptautinių turnyrų paeiliui, kur vokiečiams trūko sėkmės bei kokybės, Euro 2024 atrodo kaip žingsnis į teisingą pusę.