Kvėpuoja istorija

Gruzija – vienintelė Vokietijoje vykstančio Europos futbolo čempionato debiutantė.

Už šeštadienio varžovę Čekiją ši Kaukazo valstybė mažesnė kone tris sykius, tačiau sirgalių pajėgos pilnutėlėje „Volkparkstadion“ arenoje pasiskirstė atvirkščia proporcija.

Į daugiau nei 50 tūkst. vietų turintį stadioną plaukusios gruzinų minios vis dar nebuvo iškvėpusios iš plaučių adrenalino, apimančio istorinių akimirkų liudininkus.

Ne vienas dūsavo, kaip sunku buvo pasiekti Vokietiją – ir kiek jiems tai kainavo. Bet niekas, kieno pečius gaubė raudoni Gruzijos vėliavos kryžiai, dėl išlaidų nesigailėjo.

„Anksčiau per tokius čempionatus visuomet turėdavome palaikyti kitas komandas, kurioms simpatizuojame. O dabar galime sirgti už savus – tai yra nepamirštamas momentas visai mūsų kartai“, – pakiliai kalbėjo vienas „Delfi“ kalbintų Gruzijos aistruolių.

„Žmonės, kurie čia atkeliavo, tam turbūt išleido visas savo santaupas. Bet visiškai kitas jausmas, kai tavo paties šalis dalyvauja čempionate, kai pats turi progą atvažiuoti ir stebėti rungtynes stadione. Nuostabu“, – patikino kitas pašnekovas.

„Mums ir mūsų komandai tai – neįkainojama patirtis. Manau, kad ji kilstelės žaidėjus į aukštesnį lygį, padės daugiau pasiekti savo karjerose. Tikiu, kad ateityje Gruzijos laukia dar ne viena tokia šventė“, – vylėsi dar vienas gruzinas.

„Viduje jaučiamės esantys Europos Sąjungos dalimi. Tai, kad su kitomis Europos šalimis dalyvaujame didžiausiame žemyno sporto renginyje, man labai daug reiškia. O rezultatai nėra tokie svarbūs. Nors, aišku, bent vienos pergalės norėtųsi“, – pridūrė futbolo mėgėja iš Gruzijos.

Tėvynainio rankose regi ir „Ballon d’Or“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją