Didžiausią nepasitenkinimą pralaimėjusiųjų gretose sukėlė 18-ąją mačo minutę skirtas vienuolikos metrų baudinys į Nyderlandų vartus. Epizode jau po smūgio Denzelis Dumfriesas pataikė į koją Harry Kane’ui ir šis griuvo iš skausmo. Vėliau pats Anglijos rinktinės kapitonas realizavo baudinį ir išlygino rezultatą (1:1).

Po mačo apie tai kalbėjo Nyderlandų rinktinės kapitonas Virgilas Van Dijkas.

„Tai sunkiai priimtina, nežinau net ką pasakyti. Daug ką pasako tai, jog teisėjas po rungtynių greitai išbėgo iš aikštės – mes net nespėjome jam paspausti rankos ir aptarti ginčytinų epizodų.

Akivaizdu, kad keli momentai, kurie lėmė mūsų nesėkmę, turėjo būti sušvilpti mūsų naudai. Labai skaudu“, – kalbėjo „Liverpool“ žvaigždė.

Konkretesnis po rungtynių buvo treneris Ronaldas Koemanas.

„Ką gynėjas turėjo daryti tokioje situacijoje? D. Dumfriesas blokavo kamuolį ir tuomet jo bei varžovo batai susidūrė. Tai jokiu būdu nėra vienuolikos metrų baudinys. Tokie VAR sprendimai gadina futbolą“, – piktinosi strategas.

Tokiu teisėjo sprendimu negalėjo patikėti ir buvęs Anglijos rinktinės bei „Manchester United“ gynėjas Garry Nevile’as.

„Tai yra gėda, tai gėdingas teisėjo sprendimas. Gynėjas buvo natūralioje pozicijoje ir blokavo kamuolį, tai nė iš tolo nėra vienuolikos metrų baudinys. Manau, kad patys Anglijos futbolininkai negalėjo patikėti, jog teisėjas jį skyrė“, – kritikos arbitrui negailėjo G. Nevile’as.

Kitas buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Jamie Carragheris taip pat negalėjo patikėti skirtu baudiniu ir socialinėje medijoje besijuokdamas parašė: „Jokiais būdais tai nėra baudinys.“

Dideles aistras kurstė ir epizodas mačo pabaigoje, kuomet kamuolys akivaizdžiai aikštę paliko nuo Johno Stoneso galvos, bet teisėjas kampinio neskyrė. Kitos atakos metu Ollie Watkinsas pelnė pergalingą įvartį į Nyderlandų vartus (2:1).

Pusfinaliui teisėjavo vokietis Felixas Zwayeris, jis 2005 metais buvo įsivėlęs į milžinišką skandalą ir suspenduotas net pusei metų dėl sutartų rungtynių reguliavimo.

Į finalą iškopusi Anglija jame susitiks su Ispanija, ši pusfinalyje 2:1 pranoko prancūzus. Anglai paskutinį kartą didžiajame turnyre triumfavo 1966 metais.