Net pačiame Leipcige žymiai lengviau rasti futbolo mėgėjų, simpatizuojančių Dortmundo „Borussia“, kaimyninių Chemnico ar Dresdeno klubams. Ar kad ir Turino „Juventus“ (Italija), kaip tvirtino vienas „Delfi“ užkalbintas leipcigietis.

Bei ironiškai linkėjo sėkmės paklaustas, o kur būtų galima ieškoti paties Leipcigo flagmano gerbėjų.

„Red Bull Arena“ stadionas, turintis 47 tūkst. vietų, sezono metu paprastai būna pilnas. Bet nemaža dalis jo publikos ateina tiesiog pasižiūrėti aukšto lygio futbolo, o ne palaikyti savo miesto ekipos.

Nepaisant puikių rezultatų, kai kurie leipcigiečiai šį klubą vis dar laiku svetimkūniu ir lieka ištikimi BSG „Chemie“ ar „Lokomotive“ ekipoms. Nors šios kapstosi tik ketvirtame pagal rangą Vokietijos futbolo divizione.

Kituose Vokietijos miestuose požiūris į „Leipzig“ – dar mažiau palankus. Tuo „Delfi“ įsitikino, pavyzdžiui, Europos futbolo čempionato kovas taip pat priimančiame Hamburge.

„Už „Leipzig“ vardo nėra jokios istorijos, tik dideli pinigai. Jei vieną dieną jų neliktų, kas tada lauktų tokio klubo? Vokiečiams nepatinka, kai į futbolą kišasi stambios kompanijos. Mes vadiname „Leipzig“ plastikiniu klubu“, – „Delfi“ sakė vienas prisiekęs „Hamburg“ ekipos aistruolis.

Yra ne viena priežastis, dėl kurios „Leipzig“ užsitarnavo šią plačiai vartojamą pravardę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)