Ronaldo Koemano auklėtiniai pusfinalyje susitiks su Anglija, kuri iš tolimesnių kovų eliminavo šveicarus (2:1, po vienuolikos metrų baudinių serijos).

Tiesa, pirmieji įvartį pelnė Turkijos rinktinės futbolininkai. 35-ąją mačo minutę Sametas Akaydinas iš poros metrų nuginklavo Bartą Verbruggeną ir išvedė saviškius į priekį.

Visgi Nyderlandai atsitiesė ir 70-ąją minutę rezultatą išlygino Stefanas de Vrijus, kuris pasižymėjo po gero Memphio Depay perdavimo.

Užsivedė Nyderlandai vos po 6 minučių pelnė dar vieną įvartį. Jau ketvirtąjį įvartį čempionate pelnė Cody Gakpo. „Liverpool“ futbolininkas tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Mačo pabaigoje turkai dar bandė presinguoti varžovus, bet puikus B, Verbruggeno žaidimas užtvėrė kelią Turkijai pusfinalio link.

Pusfinalio poros:

Ispanija – Prancūzija

Nyderlandai – Anglija

Nyderlandai 2:1 Turkija

35’ [0:1] Sametas Akaydinas

70’ [1:1] Stefanas de Vrijus

76’ [2:1] Cody Gakpo

Tarpusavio istorija. Pastarojo pusės amžiaus istorija yra itin nepalanki šveicarams – jie paskutinį kartą Angliją nugalėjo dar 1982 m. pasaulio čempionato kvalifikacijoje.

Europos pirmenybėse rinktinės pastarąjį kartą susitiko 2004 m. grupės etape, kur užtikrintą pergalę 3:0 šventė „Trys Liūtai“, o šveicarų gynybos širdyje tuomet rungtyniavo dabartinis rinktinės strategas Muratas Yakinas.

Kelias iki ketvirtfinalio. Turėję progą atsigriebti po slogaus grupių etapo, anglai ir vėl strigo mače su Slovakija bei tik Jude’o Bellinghamo įvarčio per save dėka paskutinę minutę išnešė sveiką kailį į pratęsimą.

Savo ruožtu šveicarai, grupės etape sustabdę šeimininkus vokiečius, aštuntfinalyje nustelbė Italiją ir pratęsė sėkmingų pasirodymų seriją – prieš turnyrą nurašyta rinktinė tapo didžiausiu pirmenybių siurprizu.

Lemiami faktoriai. Dar prieš pirmenybes buvo aišku, jog pagrindiniu trukdžiu anglams triumfuoti gali tapti treneris Garethas Southgate’as, kuris turi dar vieną šansą atrakinti rinktinės puolimo potencialą, kol kas tūnantį giliai spintoje.

Šveicarų gretose rinktinės kapitonas Granitas Xhaka aštuntfinalyje dar sykį įrodė, kad yra svarbiausias komandos futbolininkas, laikantis žaidimo gijas savo rankose. Akistata su anglais jam bus puiki proga pademonstruoti, kad Londono „Arsenal“ saugo paslaugų atsisakė per anksti.

Favoritas. Kol kas sausi iš balų lipantys anglai pagaliau sutiks gerai organizuotą varžovą, jau žinantį, kaip reikia dorotis su favoritais šią vasarą.

Nors ir turi pranašumą ant popieriaus, G. Southgate’o auklėtiniai ir vėl gali patys sau prikišti pagalių į ratus pasirinkdami atsargaus žaidimo planą ketvirtfinalio mače.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją